TOTHOM ÉS BENVINGUT A LA CULTURA



En certa ocasió, l'escriptor Milan Kundera, novel·lista i assagista va dir: "La cultura és la memòria del poble, la consciència col·lectiva de la continuïtat històrica, la manera de pensar i de viure". Tenia raó.

La cultura és una manifestació del tot humana. S'ha expressat i desenvolupat de mil maneres diferents des que els primers homínids, llunyans avantpassats nostres, s'entretenien pintant les cavernes sota les que s'aixoplugaven amb el testimoni vívid de les seves mans i dels animals que volien caçar, en una mostra que a banda del pensament artístic, també en tenien de màgic i que una cosa i l'altra, la màgia  la pintura, s'emulsionaven per fer-los sobreviure i avançar.

L'art en totes les seves vessants, les tradicions, les modes, els coneixements acumulats, la filosofia, el pensament, la humanitat... Això és el que configura a les persones i les fa humanes: la cultura.

Gràcies a les cultura hem estat i som capaços de les més enormes proeses. 

Amb la cultura científica hem arribat a la Lluna, hem baixat al fons dels oceans, hem combatut les malalties més ferotges i la vida de les persones s'ha fet més llarga i més còmoda.

A través de la cultura hem conservat la memòria i amb el pas dels anys l'hem feta reflorir de mil maneres extraordinàries.

Hem pintat, esculpit, aixecat edificis espectaculars i hem compost la Novena...

La nostra projecció va molt més enllà d'allò que hem deixat escrit perquè fins i tot el que no ha quedat reflectit sobre el paper, el papir o el pergamí, també forma part de la  nostra cultura. Tot allò que hem acumulat en forma de llibres que contenen tot el nostre saber.

Els protagonistes de la cultura, ara, avui i aquí, som tots i totes i per això, aquest és un manifest d'alegria.  Queda tant per fer, per descobrir, tant del que parlar... tant per aprendre... tant per sentir...

En aquest viatge d'emocions culturals intenses tothom és necessari i ningú és sobrer. 
Benvinguts, benvingudes, a la CULTURA!.

Imatge relacionada








Comentaris