LA GRAN ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL LICEU TRIOMFA A L'ONU




La Gran Orquestra Simfònica del Liceu ha portat a terme fa tot just uns quants dies, un espectacular concert a la Sala de Drets Humans i Aliança de les Civilitzacions de les Nacions Unides per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans, a la seu de l’ONU a Ginebra.

Aquesta sala és un recinte espectacular, coronat per la cúpula que fa prop de deu anys va decorar l’artista Miquel Barceló. Per aquesta cita la sala va canviar per un dia les greus reunions de treball que s’hi porten a terme habitualment, amb els seus extensos debats, per aquest concert de l’Orquestra del Liceu que va interpretar la 7a. Simfonia de Beethoven i també obres de Haendel i d’Strauss.

El concert era commemoratiu però també al mateix temps va voler ser un recordatori i un homenatge per a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils del mes d’agost, reivindicant així el necessari diàleg d’una humanitat que és capaç de les atrocitats més abjectes i a l’altre extrem, d’expressar a través de la música, la més sublim bellesa.

Van actuar com a solistes la mezzosoprano xinesa Huiling Zhu i la soprano canadenca Erin Wall, sota la direcció del mestre Josep Pons.

El concert de la Gran Orquestra Simfònica del Liceu va tenir també un altre vessant, tant important i interessant com els anteriors: renovar i reforçar el vincle de l’orquestra amb el mestre Pau Casals, que de jove en va formar part i a més, va ser el compositor de l’Himne per la Pau de les Nacions Unides que també es va interpretar en aquesta ocasió.

Va ser una cita que va acabar amb un esplendorós èxit del que van poder gaudir en viu i en directe les distingides personalitats que omplien la sala. Per a la resta de públic que hi estigui interessat, aquest concert es podrà veure a través de diferents televisions en les properes dates, inclòs TV3, que l’emetrà dins les festes nadalenques.

Les fotografies són d’@ONUART, i les autores Violaine Martin i Elma Okic.










Va a continuació un breu resum del concert.





Comentaris