VISIONS DEL NAIXEMENT DE CRIST

El Naixement de Crist marca un abans i un després de la història de la humanitat, d'acord amb les diverses tradicions religioses que contemplen aquest naixement com un fet prodigiós, miraculós i irrepetible. El còmput mateix de la història es divideix entre aquells fets que van ocórrer abans del naixement de Jesucrist (AC) i els que van succeir després (DC). Així d'important es considera, tot i que posteriorment, el propi Jesús, Joshua, Isah o amb qualsevol dels noms que se'l coneix, no va deixar escrit del seu puny i lletra, ni un bocí dels seus ensenyaments i que el que sabem d'ell, és per boca de tercers i de fonts no excessivament fiables. Del personatge històric, ben poca cosa n'ha quedat, més enllà de la disquisició religiosa i de fe.

Tanmateix, el Nadal, moment de celebració del naixement de Crist convertit en Fill de Déu, és una de les fites més importants del calendari i per això mateix, artistes de totes les èpoques l'han convertit en centre de la seva atenció i de la seva producció artística i cultural.

Avui us en portem una nostra gràfica que, tot i repetir sovint la mateixa iconografia de Jesús, Maria, Sant Josep, el Bou, la Mula, els pastors i fins i  tot els Reis, cada pintor l'expressa d'acord amb el seu estil i el seu pensament. 


José Campeche y Jordán - La Natividad



Gerard van Honthorst - Adoration of Sheperds

Carlo Maratta - Natività

Andrea Mantegna - La adoración

John Singleton Copley - Natividad

Carlo Dolci - Adoración de los reyes

Bouguereau - La Verge, l'Enfant et Saint Jean Baptiste

Girolamo Romanino - Natividad

Domennikos Theotócopouli "El Greco" - Natividad

Scott Hahn - Christmas

Josefa de Óbidos - Natividade

Peter Paul Rubens - The Holy Family

Luca Giordano - La Natividad

Pietro da Cortona - La Natividad

Lorenzo Costa - La Nativité

Ferrandis - Nadal

Pietro da Rimini - La Natividad y otros temas de la infancia de Cristo

Joseph Brickey -The Journey from Mary and Joseph to Bethlehem

La Virgen Maria con su hijo

Navidad

Ted Henniger - The Nativity


Ferrandiz - Nadal


Comentaris