A LA MEVA MANERA

Serveixi com a carta de presentació i al mateix temps també, com a declaració d'intencions. 

Amb tota probabilitat, si algú a la sala diu “My way” (A la meva manera), el primer nom, la primera persona que ve al cap de tota la concurrència és el de Frank Sinatra. Efectivament. En això no hi ha discussió ni dubte.

Potser entre el públic, aquells que siguin més melòmans, sabran que aquesta cançó la va enregistrar per primer cop Paul Anka, cap allà a l’any 1969. Ara bé, tot i que se li atribueix a Anka, de fet, els seus compositors van ser els francesos Claude François i  Jacques Revaux i la lletra la van escriure Claude François i Gilles Thibaut.  Tenia una motivació aquest tema: el trencament sentimental de François amb la també cantant France Gall, que per cert, ha mort fa poques dates.

Sigui com sigui, la versió en anglès és la que es va popularitzar per tot el món Frank Sinatra i de fet, “My way” es va convertir en tema estàndard i bandera per “La veu”, imperdible en qualsevol concert que Sinatra oferís. Malgrat això, en un primer moment l’any 1969, aquesta cançó no va obtenir el gran èxit que posteriorment va aconseguir i de fet, no va entrar fins bastant després a les llistes d’èxits.

Una curiositat sobre aquesta cançó. L’any 1989, quan la URSS estava governada per Mijaíl Gorbachov, a la seva política de no intervenció en els assumptes interns dels paísos signants del Pacte de Varsòvia (Albània, Bulgària, Txecoslovàquia, Hongria, Polònia, República Democràtica Alemanya, Romania i la Unió Soviètica) se’n va dir “Doctrina Sinatra”, degut a que la URSS reconeixia en aquells paísos el dret d’aplicar polítiques “A la seva manera” i resoldre com creguessin més oportú, els seus assumptes interns. La “Doctrina Sinatra” contrastava vivament amb la “Doctrina Bréjnev” que limitava la sobirania dels estats i que s’havia utilitzat per justificar la invasió a Txecoslovàquia l’any 1968.

Sigui com sigui, el resultat de l’aplicació de la “Doctrina Sinatra” amb els seus paradigmes polítics va fer que els estats aliats del Bloc Soviètic iniciessin reformes d’Estat i que l’any 1989 s’enderroqués l’odiós Mur de Berlín, el que va significar, la fi de la Guerra Freda. “I did it my way”


Aquí teniu aquesta famosíssima cançó, aquest cop però, no pas interpretada per la veu de Frank Sinatra, sinó en una versió emocionada i emocionant d'un dels nostres cantants preferits: el nen entremaliat de la música, Robbie Williams. 



Comentaris