REUS: ADÉU A LA CAPITALITAT DE LA CULTURA 2017. BENVINGUTS A L'ANY DE LA MÚSICA


La cultura engloba dins l’expressió del seu terme totes aquelles manifestacions que enriqueixen l’ànima humana i que al mateix temps, ens humanitzen. La cultura és un terme tan ampli que pràcticament tot ho engloba i ens porta a qualificar de cultural, des de la part més lúdica fins a la més seriosa; des de la més vital fins a la més tradicional i històrica. Tot és cultura perquè nosaltres en formem part i al mateix temps, l’anem creant a mesura que anem transitat per la vida.

Una bona mostra d’aquesta afirmació ha estat aquest any  2017 a Reus (Baix Camp), ciutat que ha sigut la Capital de la Cultura Catalana al llarg dels passats 365 dies i que ha conclòs aquesta capitalitat amb un gran acte festiu, tot just abans de passar-li el relleu a Manresa (Bages), que ostentarà el títol tot el 2018.







Reus ha sabut aprofitar aquesta ocasió, entre altres coses, per posicionar-se con un referent cultural dins l’àmbit català i per tant, al llarg d’aquest any passat, entitats, ajuntament, iniciatives personals i socials, han tingut el seu protagonisme amb un total de més de 700 activitats de tota mena que s’han posat a la pràctica i a disposició del públic en els més de 50 espais aptes i adaptats a aquesta finalitat dels que disposa la ciutat.

Així, actes i activitats de caràcter tradicional i popular, presentacions, exposicions, actes solidaris, encaminats al coneixement i la innovació, activitats encaminades a donar a conèixer la història i el patrimoni històric de la ciutat... Tots ells han comptat amb el suport, participació i vistiplau de més de 200.000 espectadors que hi han volgut participar i que han aplaudit amb entusiasme la iniciativa i el desenvolupament continu d’aquesta oportunitat.





Tanmateix, encara que l’any 2017 ja hagi conclòs, Reus segueix gaudint encara d’algunes activitats que iniciades l’any passat, s’allargaran dins el 2018, com ara l’exposició Beep d’Art Electrònic o el vídeo d’Anthony McCall que implica la visita a Reus de distintes i prestigioses institucions culturals d’altres ciutats d’Espanya i de Catalunya, de premsa especialitzada en art contemporani, donat que aquesta és una exposició única a Europa.

A l’acte de cloenda, molt lluït, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va destacar el paper de la cultura dins el desenvolupament de la ciutat i de la societat, considerant-la, també, un motor econòmic, de prestigi i d’influència. I va prometre que el 2018 seria a Reus “l’any de la música”, sense avançar cap altra detall.



L’alcalde Pellicer sap molt bé a què es referia quan va fer aquesta afirmació... i el personal de Connexions Culturals, també...





Us informarem d’aquí a uns quants dies. Us demanem una mica de paciència per connectar amb nosaltres i amb la cultura.

No patiu, no trigarem gaire...😉



Comentaris