BENVINGUDA A L'ABRIL






Encetem el quart mes de l’any julià i gregorià, l’Abril. Si ens regissim pel calendari romà l’Abril seria el segon mes de l’any i només aniria al darrera dels mesos de gener i febrer a partir de l’any 700 aC quan l’emperador Numa Pompilio va tenir la idea d’afegir una seixantena de dies a la incipient primavera que cada any significava el mes d’abril.

Per a nosaltres el mes d’Abril és el de la florida de la primavera. Encara pot fer fred però la claror diürna s’allarga de forma evident cada jornada i aquest fet fa desvetllar del tot una naturalesa que es prepara per iniciar novament el seu cicle vital, fent renéixer les llavors que durant l’hivern han estat adormides. Tornen les orenetes amb la seva alegre cridòria omplint el camp i la ciutat amb els seus vols insolents, si ho volen, gairebé arran de terra. Amb les pluges de l’abril s’iniciaran les feines de preparació de les plantes perquè creixin i floreixin a cor què vols. La temperatura, cada cop més alta, hi ajuda d’una forma evident, per descomptat.

A casa nostra el mes d’Abril significa també la definitiva sortida de la gent al carrer. Si fins ara ho havíem fet tímidament amb les festes del Carnaval i posteriorment, després de la Quaresma, amb la celebració de la Pasqua, ara que s’acosta Sant Jordi i totes les tradicions que comporta, la vida al carrer es fa cada cop més renouera, sorollosa, activa i alegre. L’esperit d’aquest mes inunda els ànims i la gent es desempallega dels darrers cops de cua de l’hivern.

L’Abril ha inspirat també a pintors i artistes de tota mena. Els paisatges sovintegen en les seves obres, igual com les flors de mil colors acabades de florir.

Avui a Connexions Culturals us convidem a conèixer com veuen alguns pintors i pintores, aquest mes que tot just acabem d’encetar.  Una paleta inacabable de paisatges lluminosos i florits que ens convidaran a prendre’ns un moment de calma i respirar...

April - Ellie Frogpot

April showers - Lena 

Butterfly bloom - Beth Marceau

Peach orchard in April - Julia Lesnichy Chiles

April showers kids - Canvas

Field of Pippies - 

Birdhouse - Gerald van Scyoc

April in Paris - Alan Lakin

Bluebonnets in bloom - Karen Margulis

April snow - Lian Rainsford

April rape seeds

April - Roman Romanov

  

Comentaris