CELEBREM EL DIA DE LA TERRA AMB JANE GOODALL



El Dia Internacional de la Mare Terra se celebra des de l'any 1970. L'objectiu és conscienciar la Humanitat sobre els problemes generats per la superpoblació, la contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals.

El primer antecedent del Dia de la Terra va ser l'any 1968 quan el Servei de Salut Pública dels Estats Units va organitzar el Simposi d'Ecologia Humana perquè estudiants de diversos indrets escoltessin a científics parlar sobre els efectes del deteriorament ambiental en la salut humana.

Dos anys després en 1970, el senador i activista ambiental Gaylord Nelson va proposar la creació d'una agència ambiental i es va portar a terme una manifestació massiva a la qual van concórrer més de dues mil universitats, desenes de milers d'escoles públiques, centenars de comunitats. Aquesta pressió social va donar els seus resultats i el govern dels Estats Units va crear l'Agència de Protecció Ambiental i un seguit de lleis destinades a la protecció del medi ambient.

El 1972 es va celebrar la primera Conferència Internacional sobre el Medi Ambient. La Cimera de la Terra d'Estocolm amb l'objectiu de sensibilitzar els líders mundials sobre la magnitud dels problemes ambientals.

Al llarg de la història d'aquest Dia Internacional de la Mare Terra, s'han dut a terme actuacions molt importants a nivell mundial, algunes de les quals mereixen ser esmentades. 

En concret, al 20 Aniversari de la celebració a 1990:

A Àsia, alpinistes xinesos, soviètics i nord-americans van formar un equip per recol·lectar escombraries deixades a la Muntanya Everest per anteriors expedicions, reunint més de dues tones.

A França, els participants van formar una cadena humana al llarg del Riu Loira, aconseguint uns 800 km de longitud, amb el propòsit d'honorar un dels últims rius nets d'Europa.

Unes cinc mil persones a Itàlia van bloquejar carreteres, com a protesta per la contaminació produïda pels automòbils.

A Haití es va declarar oficialment al Dia de la Terra com una fita nacional.

Al voltant de 10.000 estudiants van participar en una campanya de neteja a Jordània.

Prop de 35.000 ambientalistes japonesos es van reunir a l'Illa dels Somnis (una illa artificial, situada a la badia de Tòquio construïda amb escombraries) amb el propòsit d'establir un centre de reciclatge temporal.


El Doodle anual de la Terra es va crear amb la col·laboració d'un dels defensors més influents del planeta: l'etòlega (experta en comportament animal), conservacionista, activista i amant dels animals, la doctora Jane Goodall, que ha dedicat la seva vida a estudiar i protegir el nostre medi ambient. En el doodle, Jane comparteix el seu missatge personal amb el món el Dia de la Terra 2018, incloent-hi la seva inspiració i el que tots podem fer per tenir un impacte positiu en el nostre planeta.





Per a mi, la crueltat és el pitjor dels pecats humans. Una vegada que acceptem que una criatura viva té sentiments i sofreix dolor, després de causar consciència i deliberadament la pèrdua d'aquesta criatura, som culpables, ja siguin humans o animals.


L’equip de Connexions Culturals el compartim amb gust.



"És tan important al món avui que ens sentim esperançats i fem la nostra part per protegir la vida a la Terra. Estic convençut que aquest Doodle de Google Earth Day viurà com a recordatori per a persones de tot el món que encara hi ha moltes coses al món per les que val la pena lluitar ... Amb tots nosaltres treballant junts, espero que no sigui massa tard per activar les coses, si tots fem la nostra part per aquest bell planeta ".

Dr. Jane Goodall

Comentaris