4 DE MAIG. EL DIA DE "STAR WARS"


El dia 4 de maig és una jornada ideal per demanar i desitjar que la “força ens acompanyi”, perquè es celebra el dia d’Star Wars. Els que sigueu molt galàctics segur que ja sabeu perquè i segur que teniu en compte aquesta data però per aquells que no ho son tant, potser els farà gràcia saber el perquè d’aquesta celebració tan curiosa.




No deixa de tenir gràcia que una efemèride tan curiosa com aquesta tingui el seu origen en una qüestió política. Així és. 



El dia 4 de maig de l’any 1979, una sèrie de membres del Partit Conservador anglès felicitaven a Margaret Thatcher per haver aconseguit el càrrec de primera ministra del país, amb una nota que va publicar el diari London Evening News. Aquella nota dirigida a la tot just acabada de nomenar primera ministra deia: “May the 4th be with you, Maggie. Congratulations” (Que el quatre estigui amb tu, Maggie. Felicitacions), imitant d’aquesta manera la frase repetida mil vegades a la saga de la Guerra de las Galaxias, “Que la força t’acompanyi”. A la felicitació, es canviava la paraula “força” per “fourth”, és a dir, quatre, fent referència a la data. El joc de paraules, doncs, va donar peu a la celebració del dia d’Star Wars.






En aquesta data, doncs, 4 de maig, fans de tot el món de la saga galàctica més exitosa i celebrada de tots els temps, aprofiten per disfressar-se, per organitzar maratons de visionat de pel·lícules, per vendre merchandasing a cabassos... I és que la gent sempre estem a punt per a celebrar les efemèrides més curioses.




Per cert, els fans més àvids estan d’enhorabona perquè d’aquí a poquets dies, el 25 d’aquest mes de maig, s’estrenarà Has Solo: una història de Star Wars, l’spin-off protagonitzat per Alden Enrenreich, que explica la història del personatge que tots coneixem interpretat per Harrison Ford.

Connexions Culturals desitgem Que la força us acompanyi” i vigileu a fer bondat i no passar-vos “al costat fosc de la força”.

Comentaris