BENVINGUDA AL MES DE MAIG




El mes de  maig és el cinquè de l’any al calendari gregorià. Té 31 dies i s’escau de ple dins l’estació de la primavera. Antigament el maig era el tercer mes del calendari romà, tenint en compte que el gener i el febrer estaven al final de l’any i no pas a l’inici, tal i com els tenim avui dia.
Sembla que l’origen del nom d’aquest mes no està pas clar. Existeixen diverses versions sobre aquesta qüestió,  tot i que sembla bastant factible que pugui estar relacionat amb la deessa romana Maia, coneguda també com a Bona Dea, de la qual, els romans celebraven el festival dins aquest mes i l’anomenaven Maius. Això pel que fa als romans. Per als grecs el seu bessó és el mes de Targelión.
Si fem cas a la tradició, la pedra amulet del mes de maig és la maragda i la seva flor, el lliri. De fet, aquest és per excel·lència el mes de les flors i caient de ple dins la primavera, és ben normal que així sigui, donat que aquest és el temps en el que la insolació solar és més incisiva, la temperatura puja i tota la natura ja està segura que no es produirà cap altra glaçada que pugui malmetre les seves obres. Fa dies que han arribat les orenetes i la seva cridòria i xiscladissa encomana alegria i ganes de bon temps.  Si quan mireu el cel les veieu volar molt més altes del que solen fer-ho habitualment  ja cal que aneu a buscar ràpidament un paraigua perquè plourà segur.

Així és com han vist el mes de maig alguns artistes que han deixat el seu sentiment pictòric a l’abast dels espectadors sensibles:

Danny Korves - May Day

Norma Henderson - May

Nadine's

Edilu Nehrbas - Butterfly in Trees

Carlos Orduña - Faz de mujer

Francisco de Goya - Los fusilamientos del 3 de mayo

M. Carmen Quiroga - Cisne

Les trés riches heures del Duque de Berry


Comentaris