CITA PEL JULIOL: EL DAURADA MÚSICA FESTIVAL




L’estiu és, per excel·lència, l’estació preferida per a la celebració dels centenars de festivals de música que es porten a terme a tot Catalunya. Alguns de més llarga trajectòria, criden al públic sense necessitat de publicitar-se gaire, com el Festival de Perelada, el Festival dels Jardins de Pedralbes, el Festival Cap-Roig, el Festival Internacional de Música Pau Casals, la Shubertíada, entre molts altres, amb programacions i artistes que ofereixen els seus espectacles a un públic molt divers, sovint de totes les edats.

El Daurada Música Festival vol afegir-se a totes les propostes que ja existeixen i esdevenir una cita de referència nascuda a les comarques del sud de Catalunya.

La cita amb el Daurada Música Festival és la segona quinzena del mes de juliol a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca,concretament els dies 14, 21 i  28.  El seu promotor és el baríton tarragoní Àngel Òdena.




Un programa de qualitat

El programa que ofereix el Daurada Música Festival consta de quatre concerts, dos de lírics i dos de jazz. El primer el protagonitzarà la soprano Maria Rey-Joly i el tenor Enea Scala, que estaran acompanyats de la pianista Anna Creixells.  Actuaran el dia 14 de juliol.


Maria Rey-Joly
Enea Scala


La setmana següent, el dia 20, el baix Stefano Palatchi oferirà un repertori de jazz en el que serà un salt curiós dins la carrera del cantant, donat que fins ara ha triomfat en l’aspecte líric i a Vila-seca, en canvi, oferirà standards de jazz.


Stephano Palatchi


Finalment, el dia 28 de juliol el Daurada Música Festival acollirà dos concerts. El primer a càrrec de la soprano Sabina Puértolas i el baríton Àngel Òdena amb l’acompanyament al piano de Marco Evangelisti. El segon concert del dia 28 presentarà a la soprano Helena Botella Duran amb el pianista Bruno Anguera i serà gratuït per totes aquelles persones que hagin adquirit una entrada per al concert anterior. Gentilesa de l’organització del festival.


Sabina Puértolas

Àngel Òdena
Helena Botella

Finalitats solidàries

Si un tret defineix i distingeix el Daurada Música Festival és que més enllà de la qüestió artística i de promoció de la zona, té un important vessant solidari, ja que l’organització del festival destinarà una part dels  beneficis que obtingui a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), en concret a la Junta Provincial de l’AECC. Aquests fons serviran per continuar finançant la recerca científica del càncer i també projectes vinculats a la millora de la qualitat de vida de les persones malaltes de càncer.




Així doncs, dues motivacions molt fortes per tenir present el Daurada Música Festival de Vila-seca: l’artística i de gaudi de la música i de les veus que interpretaran els temes del seu repertori i també la solidària i d’ajut a la recerca científica en la lluita contra el càncer. La causa bé s’ho val.

Les entrades pels concerts ja estan disponibles a través del web del Festival: www.dauradafestival.com.




Àngel Òdena


El baríton tarragoní és l’impulsor del Daurada Música Festival.  Aquest any 2018 el festival arriba a la seva segona edició després que l’estiu de l’any passat es presentés al públic d’una forma entusiasta i amb ganes de continuar en noves edicions en anys posteriors.

Realment, el festival té un gran padrí perquè Àngel Òdena és la veu tarragonina més internacional que existeix en aquest moment.  Va començar a formar-se al Conservatori de Música de Tarragona i va comptar com a professores amb Mercè Obiol i M. Dolors Aldea. Posteriorment va ampliar els seus estudis a l’Accademia  Lirica di Mantova amb Katia Ricciarelli. L’any 1994 va debutar amb La Bohème al Teatro Petruzzelli de Bari.

El seu repertori inclou òpera i sarsuela. La seva potent veu de baríton el fan especialment indicat per posar-se a la pell de l’Escamillo de Carmen (Bizet), l’Enrico de Lucia di Lammermoor (Donizetti), l’Alonso de La Favorita (Donizetti), el Don Giovanni de Mozart, el Marcello de La Bohème (Puccini) o el Giorgio Germont de La Traviata (Verdi), entre molts altres, especialment de les òperes pertanyents al romanticisme italià, tot i que tampoc és menystenible el seu paper de Wolfram al Tannhäuser de Wagner o el Herrufer de Lohengrin del mateix compositor.

En aquest moment està triomfant pels principals teatres d'òpera del món en els quals actua.


Aquí el tenim en un fragment de La Traviata de Verdi, interpretant a Giorgio Germont al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Comentaris