L'ESTIU D'ESTRELLA DAMM, VISCUT MEDITERRÀNIAMENT



Des de fa molts anys hi ha dos moments de l’any en els que el públic espera un anunci de televisió. És així, per frívol que pugui semblar, perquè amb el passar del temps, s’han convertit en clàssics: l’anunci publicitari d’un conegut cava català una mica abans de les festes nadalenques i l’anunci que Estrella Damm estrena cada any tot just a l’inici de l’estiu. Hivern i estiu. Nadal i Sant Joan, l’any dividit en dues meitats per als amants del temps del que gaudim a la vora del Mediterrani. Ara toca Estrella Damm.



Fa 10 anys enrere, l’estiu del 2009, Damm sorprenia al gran públic amb un anunci publicitari que promocionava la seva cervesa Estrella. No era un anunci qualsevol sinó un en el que es combinava l’estiu, una història que contenia un lema (Allò que és bo mai s’acaba si hi ha alguna cosa que t’ho recordi) i una cançó interpretada per Billie The Vision & The Dancers - Summercat) que hauria de convertir-se en la banda sonora d’aquell estiu... i encara ara “tonight, tonight, tonight...” és un dels hits de la temporada.

Al llarg dels anys l’anunci d’Estrella Damm s’ha convertit en el més esperat de l’estiu i l’han protagonitzat actors i actrius com Dakota Johnsonn, Quim Gutiérrez i Natàlia Tena, Jean Reno i Laia Costa, Peter Dinklage, i naturalment, han marcat el punt definitiu les cançons de The Triangles, Love of Lesbian, Herman Düne, Lacrosse. De la direcció se n’han encarregat actors tan prestigiosos com Alejandro Amenábar, Alberto Rodríguez, Raúl Arévalo o Isabel Coixet, només per esmentar-ne alguns.

Mediterràniament, doncs, ha esdevingut el punt de trobada del gran públic, que ha coincidit que l’estiu a Formentera, a Eivissa, compartit amb amics, de bon rotllo, amb ganes d’aventura i de passar-ho bé, és una gran idea, però amb una Estrella Damm a la mà, encara és molt  millor.



Estiu de 2018. "Àlex i Júlia"

Aquest any el curt i l’anunci d’Estrella Damm el protagonitzen Michelle Jenner i Oriol Pla, posant-se a la pell d’”Àlex i Júlia”, una història de Dani de la Torre. Si les televisions emeten l’anunci, vol dir que l’estiu ja és aquí i Estrella Damm convida a gaudir-lo Mediterràniament.



En aquesta ocasió, igual com va passar en la temporada 2009, fa 10 anys, l’anunci s’ha tornat a enregistrar a Formentera i torna a comptar amb la banda sonora de Billie The Vision & The Dancers. La direcció del curt, de prop de 12 minuts i que es pot veure a la pàgina oficial de Damm, ha anat a càrrec de Dani de la Torre. 

Formentera ofereix l’escenari ideal per al desenvolupament de la història d’aquests dos joves, “Alex i Júlia”, músics tots dos, que volen composar la seva pròpia cançó sense acabar de sortir-se’n. Per això busquen una font d’inspiració al Mediterrani. A l’illa no es busquen però van coincidint una vegada i una altra fins que finalment, acaben trobant-se (o millor dit, retrobant-se), a la barra d’un bar després de passats uns anys d’haver compartit una història. Coincideixen ambdós en que després de tot, tampoc tenien tant en comú, però de cop i volta, tots dos convenen en un detall tan simple com demanar exactament el mateix: una Estrella ben freda. Caldrà que seguiu la història fins al final. Us agradarà.



El curt, igual que l’anunci, fa una picada d’ullet a les diferents bandes sonores que han protagonitzat l’anunci d’Estrella i de retruc, l’estiu de cada temporada i de cada campanya.
L’estiu és això: gent desenfadada, amb ganes de passar-ho bé, de compartir estones que es poden convertir en inoblidables, potser sota una ombra oportuna i benefactora que serveixi de sopluig pels sufocants migdies caniculars. Però després, la tarda dóna pas a una posta de sol vermella, refulgent i meravellosa i a una nit en la que pot passar qualsevol cosa i tot bo. Com diu el lema de la campanya: “És la teva vida: que ningú te n’escrigui la lletra”.
I de fons, el Mediterrani. I Estrella Damm.



Comentaris